Vzhled Ostrova Djerba

17.07.2008 16:08

Vzhled ostrova Djerba


Ostrov Djerba leží v zóně polopouště. Jsou zde jen velmi malé rozdíly v nadmořské výšce. Nejvyšší vrchol dosahuje 52 m, nachází se v blízkosti Guellaly. Nejkratší vzdálenost Djerby je od pevniny 2,5 km. Kontakt ostrovanů s pevninou je zajištěn lodními transfery. Jinou možností je přejezd po téměř 6 km dlouhé cestě z El Kantary Ile na El Kantaru Continent. Tato cesta bývá nazývána Římská cesta.
Pobřeží je dlouhé asi 150 km. Nejkrásnější pláže jsou na severovýchodě ostrova, kde je i většina hotelů. Na některých místech pobřeží se nachází také skály, proto jsou zde umístěné velké majáky. Na severozápadním pobřeží ostrova se nachází četné laguny, v nichž hnízdí mnoho druhů ptáků. Nejznámějším hnízdištěm je ostrov Flamingo s obrovskou kolonií plameňáků, vzdálený od pevniny 4 km.
Pobřeží kolem ostrova je mělké, např. v blízkosti města Houmt Souk se nachází 9 km pobřeží s hloubkou 5 m. Kdybyste chtěli dosáhnout hloubky 20 m, museli byste urazit vzdálenost 20 km směrem do moře. Vnitrozemí ostrova je propojeno mnoha písečnými cestami, které jsou lemované opuncií a agáve.
 


adrenalin park rokytnice airsoft milovice luxusní zahradní oblečení originální dárky paintball paintball milovice milovice paintball paintball shop paintball club milovice paintball rokytnice parfémy levně parfémy levně od fm reality neratovice reality učetnictví od A do Z fm group parfémy fm group tn.cz zajímavá videa na tn.cz reality střední čechy Mirland nábytek e-shop Mirland